Írta: bmiky

Nagy esélyt szalasztott el a CFR csapata, hogy 62 év után ismét bajnoki mérkőzést nyerjen a Steaua otthonában: a kolozsváriak fél órányi emberelőnyük ellenére is csak egy ponttal tértek haza Bukarestből. A két romániai BL-csapat csatája a gyengébb bajnoki helyezések (az erdélyiek a 4., a fővárosiak a 8. helyen állnak) ellenére is jó focit hozott, de az 1-1-es végeredmény igazából mindkét csapatnak rossz. A CFR hátránya ugyanis ismét 5 pontra nőtt az éllovas Dinamóval  szemben, a Steaua pedig 10-re van az első helytől.

(törölt videó)


A 26. forduló derbije CFR-rohamokkal indult, s a 9. percben Juan Culio a vezetést is megszerezte a vendégeknek: „Róma réme” Koné indításával lépett ki, s lőtt a bal alsó sarokba. A kolozsváriak azonban ezután lemásolták egy évvel korábbi hibájukat, amikor a gyors vezetés tudatában beálltak védekezni a Ghencea-stadionban, a Steaua pedig fordított és 3-1-re nyert. Most is valami hasonló történt, a „katonák” két kolumbiai szélsőjét, Morenót és Toját nem bírta megfékezni a CFR, azonban Stancu és Lovin jobbnál jobb helyzetekből sem tudta eltalálni a kaput. Toja már pontosabban célzott: kapáslövése a jobb kapufáról pattant ki. A 42. percben Lovin páros lábbal gyalulta le Culiót, és kapott piros lapot.

Az emberelőny ellenére is passzív maradt a CFR, a Steaua pedig potyagóllal egyenlített a második félidő elején: Moreno 18 méteres, középre tartó lövése a rosszul vetődő Stancioiu alatt pattant be hálóba. A kapus ezzel tovább növelte népszerűtlenségét a kolozsvári szurkolók körében, a két csapat őszi meccsén (szintén 1-1) is góllal ajándékozta meg Morenót. Az egyenlítés után Antonio Conceicao CFR-edző becserélt ugyan két támadó-szellemű focistát, Dubarbiert és Deacot, de egy Traoré-lövésnél többre így sem futotta a vendégek erejéből. A túloldalon Kapetanosz az üres kapuba sem tudta berúgni a labdát,  majd lőtt egy bődületes kapufát, a végén pedig Pedriel törthetett egyedül kapura, de nem tudta kicselezni Stancioiut. Az utolsó negyedórát a CFR is 10 emberrel játszotta le, Panin sípszó utáni labdaelrúgásért kapta meg második sárgáját.

Az erdélyi „uruk” közül ketten végigjátszották a meccset, Agustín Viana viszont most sem fért be a keretbe. Álvaro Pereira visszatért a balhátvéd posztjára, ahol nagyot küzdött Dayro Morenóval, és egy sárga lappal fejezte be a 90 percet. Darío Flores ismét védekező középpályást alakított, felejthető teljesítménnyel, pár kemény belépővel és az előrejáték teljes mellőzőésével.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása