Basszus ezt is tegnap tudtam meg Harmi cikkéből véletlenül: Tabaré Viudez a múlt hétvégén bemutatkozott az AC Milanban - igaz, labdába már nem rúgott, a bíró pár másodperccel később lefújta a meccset.

A másik tegnapi sztori bulváros: arról ugye írtam, hogy Németh Norbert Tomszkba igazolt, a Velvet pedig tegnap megfogta a történet celebes végét, Konta Barbi és a babájuk is költözik. Van, akit inkább ez izgat, hát tessék.

 


 

Most pedig végre átadom a szót bmiky-nek:

Börleszk lett a román I. liga 20. fordulójának rangadójából, a CFR-Rapid Bukarest mérkőzés hőse ugyanis az időjárás volt. A meccs napján csepergő eső estére szakadó havazásba csapott át, ennek ellenére közel 20 ezer kolozsvári polgár döntött úgy, hogy kilátogat a dr. Constantin Radulescu stadionba.

A blog szempontjából legfontosabb három úriember közül Agustín Vianát ezúttal sem nevezték a hazaiak, Darío Flores tartalék volt, Álvaro Pereira pedig szokás szerint kezdett a középpálya bal felén. Az első félidőben még rendes focit láthattunk, két jól szervezett csapat vívott kiegyensúlyozott csatát. Pereira a CFR legaktívabb tüzérének bizonyult, szünetig négyszer is megcélozta a kaput a 16-oson kívülről, még 35 méterről is elvállalta a szabadrúgásokat. Kétszer találta el a kaput, de Elinton Andrade, a vendégek brazil kapusa előbb kitolta a léc alá tartó bombát, másodszor meg könnyedén fogta a középre tartó labdát. Az összjátékból viszont rendre kimaradt a CFR 33-asa, mert az erdélyi csapat főleg a jobb oldalon vezette támadásait.

(törölt videó)

A 20. percben aztán Darío Flores is bemutatkozott a román élvonalban, a télen érkezett hátvéd a csapatkapitány Cadú sérülése miatt állhatott be. Feladata a montenegró Radomir Djalovics őrzése volt, ezt az első félidőben hibátlanul teljesítette.

 


CFR Cluj-Rapid Bucuresti 0-0
2009. március 13., Kolozsvár, Dr. Constantin Radulescu stadion, 18.000 néző, vezette: Constantin.
CFR Cluj: Nuno Claro - D. Viera, Cadú (Flores, 18.), Galliasi, Panin, Dani, Culio, S. Peralta, Á. Pereira (Ruiz, 80.), Mara, Y. Koné. Edző: Jindra és ifj. Uhrin.
Rapid Bucurest: Elinton Andrade - Perja, Joao Paolo, Mardare, Bozovic, Lázár, Grigorie, Spadacio, Herea (Dica, 73.), Mejolaro (Ivelja, 86.), Djalovics. Edző: M. Rada.

(Forrás: www.romaniansoccer.ro)


 

A szünetben viszont már megállt a hó a gyepen, hiába rendelkezik a fellegvári aréna Románia tán legmodernebb pályafűtésével. A bíró a 49. és a 72. percben is megszakította a játékot, hogy legalább a vonalakat látható tegyék, másodszor le is akarta fújni a meccset, de a játékosok meggyőzték a folytatásról. A megváltozott körülményekhez a portugál, afrikai és dél-amerikai légiósokból álló CFR (mindössze 2 román játékos játszott a kolozsváriaknál) alkalmazkodott nehezebben, játékosai többnyire csak csúszkáltak a havon. Egyedül Yssuf Koné mozgott otthonosan a fehér pályán, a burkina fasói csatár nosztalgiázhatott a két trondheimi szezonja után.

Flores az 53. és 56. percben is lemaradt Djalovicsról, de a bukaresti csatár nem találta el az üres kaput. Pereira sem találta a helyét, volt még egy gyatra lövése, mielőtt a 78. percben átadta a helyét Diego Ruiznak. Az argentin tankcsatárral ugyan a hajrára felpörgött a CFR támadójátéka,  de gól vele sem született, maradt a 0-0.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mkmax 2009.03.15. 10:16:04

Tud valaki a meccsről videót mutatni?
süti beállítások módosítása