Úgyis tudom, hogy mindenki az uruguayi gólokra kíváncsi, mutatom őket, a kifinomultabbaknak pedig alul még jön némi szöveg.

A hétvége hőse a kétgólos Forlán, a Recreativo Huelva ellen idegenben vágott egy duplát, itt az első:
 

 

Itt pedig a második, ezzel lett 3-0 az Atlético Madrid javára:

 

 

Iván Alonso már a 7. percben belőtte első gólját új csapata, az RCD Espanyol színeiben, aztán a védelem összehozott egyet a hazai Getafe CF-nek, így lett 1-1 - Albín csak bő tíz percet kapott a végén a másik oldalon.
 

 

A spanyol másodosztályban Abreu is győztes gólt rúgott volna, ha a bíró nem fúj be egy kamu tizenegyest a 90. percben - mint lejjebb olvasható, nem ez volt ezen a hétvégén az egyetlen bundagyanús eset. Így Real Sociedad-Real Zaragoza 1-1, Lillo mester véleményét a videó alapján az is kitalálja, aki nem tud spanyolul.
 

 

Az Ajax ugyan csúnyán kifázott a Vitesse ellen idegenben, de Luis Suárez legalább fejelt egy szépet ezen a 4-1-en:
 

 

A CA Osasunában Pandianit csak az utolsó percekben cserélték le a Valencia CF elleni 1-0-on, ugyanúgy egy sárgát kapott, mint a végig játszott Vadócz Krisztián, a csapat pedig kimászott a kiesők közül. Cáceres végigjátszotta a Barcelona-Sporting Gijón 3-1-et ugyanúgy, mint Godín a Villarreal-Numancia 2-1-et, Egurent lecserélték a második félidőben, mindketten kaptak egy-egy sárga lapot.

Carlos Valdez a Regginában végigjátszotta az AC Milan elleni idegenbeli 1-1-et. A Lazióban Muslera kapott egy sárga lapot és a meccs egyetlen gólját a 90. percben a Fiorentina ellen idegenben. A Cataniában Jorge Martínez hiába kapott egy órát csereként, nem lőtt gólt, a csapat pedig otthon kapott ki 2-1-re a Juventus FC-től, 80 percnyi emberelőnnyel. A Palermo-Napoli uruguayi rangadón Cavani, Gargano és Mariano Bogliacino is kezdett, Marcelo Zalayeta pedig csereként kapott bő 10 percet - se lap, se gól, a hazaiak nyertek 2-1-re. Aktuális piros laposunk a Cagliari védője, Diego López, ő már a 40. percben megkapta a második sárgáját, emberhátrányban nem is húzta ki a csapata az Atalanta ellen otthon, 0-1 lett a vége.

A másik hétvégi uru-meccsen Maxi Pereira egy 7-es osztályzatot és egy sárga lapot hozott össze az FC Porto-Benfica 1-1-en - jegyezzük meg Pedro Proenca nevét, erős a bundagyanú ezután a portói tizenegyes után. Fucilét és Rodríguezt szintén 7-esre értékelte az A Bola. Az FC Schalke 04-Werder Bremen meccsen Vicente Sánchez a 83. percben állt be Jefferson Farfán helyére, ekkor már kialakult az 1-0-s végeredmény. A Serie B-ben a Triestina kikapott otthon 2-1-re az Ascolitól, Pablo Granoche - róla később írok külön - végigjátszotta a meccset. Pablo Correa Nancy-ja a legutóbbi bravúr után ki tudott kapni otthon az AJ Auxerre-től, Macaluso egy sárgát kapott a 90 perc alatt. A PAOK-ban Pablo García kezdett a Panathinaikosz elleni idegenbeli 0-3-on. Volt még egy hollandiai szereplőnk Luis Suárezen kívül, Gonzalo García García végigjátszotta a gól nélküli Feyenoord-FC Groningen mérkőzést a vendégeknél - ő azért is érdemel külön figyelmet, mert pontosan egy napon születtünk és a beceneve Recoba.

Összeszámoltam a fentieket, összesen hat sárga lap és egy a piros, hol a többi? Európában ugyan sehol, de a hétvégi uruguayi fordulóban nyolc mérkőzésen utóbbi hatszor került elő, ez egy ilyen átlagos kör otthon - az uruguayi nemzeti bajnokságról szintén szándékozom írni, de nem ma. Aki kíváncsi, nézegesse a vonatkozó honlapot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása